Referentie overzicht

Infiltratiebed onder parkeerterrein LCL


Klant: Grondwerken Rovana, Mourik, LCL Belgium
Type klant: Industriële eindklant
Website: www.lcl.be
Opleveringsdatum: 16.05.2018
Oplossing(en): Regen- en afvalwater scheiden , Water bufferen , Waterinfiltratie , Waterzuivering , Waterdoorlatende bestrating

Ingrepen op en rond datacenter in Diegem

In opdracht van bouwbedrijf Mourik kreeg Grondwerken Rovana een opdracht voor de aanleg van riolering en bestratingswerken in Diegem. Vanwege onze expertise inzake regenwaterbuffering volgde Nature Solutions de plannen en de plaatsing mee op.

De vernieuwde riolering en bestrating was namelijk bestemd voor LCL, een opslagcenter voor data in Diegem. Dit bedrijf moet het regenwater van de gerenoveerde kantoren te laten infiltreren. Niet evident, want de omgeving van het bedrijf is verzadigd met kabels om data binnen te trekken.

Infiltratiebed

Er werd een infiltratiebed uit kunststof geplaatst van maar liefst 27.000 liter. Het zorgt voor de afremming van de stroom regenwater richting de riolering bij hevige regenval.

Het infiltratiebed bevindt zich onder de vernieuwde parking, die werd aangelegd met waterdoorlatend asfalt. Het plaatsen ervan moest erg omzichtig gebeuren. Samen met Grondwerken Rovana brachten we deze opdracht tot een goed einde.