EEN PARTNER MET VISIE EN EEN MISSIE

Visie

De wereld wordt steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatverandering. Duurzame maatregelen worden geëist, vooral door de jongeren, de volgende generaties.

Waterbeheer is een gigantische uitdaging, zowel het risico van tekort aan drinkwater, als overstromingen door stijging van de zeespiegel.

Structurele oplossingen kunnen niet langer uitgesteld worden.

Terecht kunnen we hopen dat innovatieve technologieën een deel van de oplossing zijn. Maar ook veranderingen in het menselijk gedrag van bijvoorbeeld omgaan met schaars drinkwater. Maar ook investeringen op niveau van ieder bedrijf zijn noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld de recuperatie van regenwater.

Missie

Nature Solutions optimaliseert het volledige waterbeleid van ondernemingen.

Wij bieden een totaalpakket aan van duurzame wateroplossingen, die aangepast worden aan de specifieke eisen van elk bedrijf. Van het studiewerk tot en met de realisatie van de infrastructuurwerken, eventueel in samenwerking met geselecteerde onderaannemers.

Ecologische oplossingen voor zowel industriële gebouwen en terreinen, als voor kleinere bedrijven en KMO-zones. Hiervoor werken we ook samen met architecten en studiebureaus.

Onze trouwe klanten appreciëren vooral onze accurate en snelle service, onze jarenlange expertise in duurzaam waterbeheer, en de kwalitatieve uitvoering door onze teams van gemotiveerde en multifunctioneel opgeleide medewerkers.

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van Nature Solutions. Met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties in het achterhoofd hebben wij nu ook enkele ambities gedefinieerd, op basis van onze bedrijfswaarden.

De Sustainable Development Goals of SDG’s werden in 2015 goedgekeurd door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. Samen vormen ze een actieplan om de mensheid te bevrijden van armoede en onze planeet richting een duurzame koers te leiden. De vijf grote thema’s zijn mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerships.

SDG’s in de praktijk

In onze bedrijfsvoering brengen we de duurzaamheidsdoelstellingen dagdagelijks in de praktijk. Vanzelfsprekend als het om water gaat (SDG’s 6 en 14). Nature Solutions optimaliseert eenieders watermanagement op maat. We zorgen ervoor dat regen- en afvalwater hergebruikt kan worden en zuiveren het ook, zodat het bijvoorbeeld beken kan verrijken. We benadrukken ook het belang van infiltratie, om de droogte tegen te gaan. 

Ons bedrijf is ook volop bezig met betaalbare en duurzame energie (SDG 7). We monitoren ons energieverbruik, verlagen onze CO2-uitstoot en produceren ook hernieuwbare energie. We innoveren waar mogelijk, ook op vlak van infrastructuur (SDG 9). We moedigen onze klanten en leveranciers overigens aan om hetzelfde te doen en adviseren hen daar ook bij.

Circulaire economie

Als het gaat om duurzame consumptie en productie (SDG 12) denken we meer dan ooit circulair. We stimuleren duurzame aankopen en vragen van onze leveranciers het nodige engagement op vlak van MVO. We gaan niet losjes om met grondstoffen: samen met partners verspillen we zo weinig mogelijk materialen. Zo beperken we ook onze ecologische voetafdruk.

Wat welzijn op het werk (SDG 3) betreft: Nature Solutions zorgt voor een gezonde en dynamische werkomgeving. Al onze werknemers krijgen gelijke kansen. We zorgen voor de nodige balans tussen werk & privé en ondernemen ook actie om de gezondheid van onze medewerkers te bevorderen.

Samengevat: in bijna alle bedrijfsprocessen implementeren we SDG’s, die voor ons ook een kapstok zijn om beslissingen te nemen. Als u vragen heeft over hoe dit alles praktisch in zijn werk gaat, kan u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier, onderaan deze pagina.

Meer informatie over de SDG’s vindt u onder meer op de website van MVO Vlaanderen.

A Look Into the SDG Logo Design Process with Natabara Rollosson – MUN Impact


CONTACTFORMULIER

CONTACTGEGEVENS


Nijverheidsstraat 58
(Industriezone Oost)
2570 Duffel

BTW: BE 0567.955.388
Bank: BE18 0689 0129 8765 (iban: GKCCBEBB)

T +32 15 63 75 53
F +32 15 63 75 54
info@naturesolutions.be


27 MEI 2022
TRANSfarm start een project op zijn pilootboerderij om de mogelijkheden van regenwater verder te onderzoeken. De organisatie vangt het hemelwater op i ...
Lees meer...

26 MEI 2022
Onze rivieren wereldwijd zijn er slecht aan toe. Uit onderzoek blijkt dat 80% van het afvalwater in de wereld ongezuiverd geloosd wordt en dit met des ...
Lees meer...

24 MEI 2022
Na enkele droge zomers kunnen we er niet langer omheen; er moet iets gebeuren aan het watertekort. Maar wat dan? De Vlaamse Blue Deal start met het pr ...
Lees meer...

22 APRIL 2022
Trots kunnen we in Vlaanderen niet zijn op onze riolering. Vlaanderen is al een stevige tijd recordhouder van de meest vervuilde waterlopen van Europa ...
Lees meer...

20 APRIL 2022
De zomers in Saoedi-Arabië zijn droog en heet, en ook vorig jaar was dat het geval. Toch ontpopten er zich 57 zaden tot gezonde, zeven centimeter ...
Lees meer...