Infrastructuur

Laadpalen voor elektrische en hybride wagens (en fietsen)

Nature Solutions is een erkend installateur van oplaadpalen voor elektrische auto’s en fietsen. Samen met een aantal partners voelden we namelijk de nood om de batterijen op te laden. 

Nature Solutions verzorgt, in samenwerking met drie partners, de plaatsing van oplaadpunten voor elektrische of (plug-in)hybride wagens. Net als wij zijn onze partners erkende installateurs van oplaadpunten en dus gekwalificeerd voor zowel technische installaties als voor de reparatie en controle van de laadpalen.

Laat laadpalen installeren

We kunnen laadpalen installeren die aangepast zijn aan het beschikbare elektrische vermogen. Bij de plaatsing van zo’n oplaadpunt voorzien we ook de nodige infrastructuurwerken en nutsvoorzieningen. We kunnen ook de nodige wegmarkering aanbrengen, net als logo’s en signalisatieborden. We denken ook graag u na over de eventuele heraanleg van groenzones.

Voor wie nog twijfelt: we kunnen ook gewoon de voorbereidingen treffen, zodat u ook op termijn nog oplaadpunten kan implementeren aan parkeerplaatsen. Een van onze partners biedt ook de leasing van laadpalen aan.

Laadpalen elektrische auto’s

Het aantal oplaadpunten in ons land bedraagt sinds 2019 meer dan 10.000. Heel wat bedrijven investeren dan ook in een groener wagenpark. De verkoop van elektrische en hybride wagens is de voorbije jaren exponentieel gestegen.

Bedrijven kunnen met zero-emissiewagens hun steentje bijdragen tot de VN-klimaatdoelstellingen halen. Op termijn verwachten we dat zowel directieleden als bedienden met elektrische auto’s rondrijden.

Oplaadpalen, ook voor fietsen

Ook elektrisch fietsen is meer dan ooit hot. En niet alleen bij ouderen! Met een e-bike vermijden heel wat werknemers de file. Ze hoeven ook niet meer zo hard te trappen en komen dus minder moe aan op het werk.

Ook de opmars van de e-steps ligt in het verlengde van die trend. Deze vervoersmiddelen vereisen een eigen stopcontact, met de juiste wattage. Voor elektrische fietsen en steps bestaat dat in de vorm van wandcontactdozen.

Stroomlockers

U kan ook uw fietsenstalling herdenken en er stroomlockers voorzien. Daarin kan de batterij van uw tweewieler veilig opladen. En ja: ook die lockers kan Nature Solutions bij u installeren. 

Stel, u gaat met ons in zee. Hoe gaat dit dan in zijn werk?


Nature Solutions werkwijzeVoorbeeldprojecten